سن بازی پینت بال
یکی از بازی های دوران کودکی « تفنگ بازی » است که شامل نشانه رفتن به سوی دشمن فرضی ، گریختن از تیرهای خیالی و شلیک کردن است . رشته ی پینت بال نیز بر همین اساس شکل گرفته است . این رشته برای کسانی مناسب است که می خواهند هیجان تفنگ بازی ، جنگ یا شکار را احساس کنند . به این ترتیب ، شرکت کنندگان احساس می کنند که در یک جنگ واقعی شرکت دارند ؛ بدون اینکه جانشان به خطر بیفتد .
شکل گیری پینت بال
در حدود 40 سال پیش ، کشاورزان آمریکایی از ماشین های مخصوصی برای پرتاب رنگ به سوی درختان استفاده می کردند . در قسمت انتهایی این ماشین ها پمپی وجود داشت که رنگ را به فواصل دور پرتاب می کرد . با این عمل ، درختان مورد نظر کشاورز مشخص می شدند ؛ مثلا درخت هایی که او تصمیم داشت آن ها را قطع کند . در همان ایام و در سال 1976 میلادی تاجری به نام باب گرنسی پس از بازگشت از قاره ی آفریقا دریافت که علاقه مند است با دوستانش به شکار برود ؛ بدون اینکه با خطرات شکار در آفریقا رو به رو باشد . آن ها مدت ها در این باره فکر کردند و سرانجام ، موفق به ابداع بازی پر ماجرا و هیجان انگیزی شدند . در ابتدای این بازی ، افراد دو گروه 12 نفری تشکیل می دادند . هر گروه تلاش می کرد پرچم گروه مقابل را تسخیر کند . بازیکنان با تفنگ های خاصی به هم رنگ می پاشیدند . هر بازیکنی که مورد شلیک گلوله قرار می گرفت و رنگی می شد ، می بایست از بازی بیرون برود . این نخستین رقابت پینت بال بود که در سال 1981 برگزار شد . پس از آن ، باب گرنسی قراردادی با شرکت تولید رنگ « نلسون » امضا کرد و از آن پس ، مسئولیت تهیه ی تجهیزات بازی پینت بال را بر عهده گرفت . تنها سه سال پس از شکل گیری ورزش پینت بال ، این رشته ابتدا در بریتانیا و استرالیا و سپس در دیگر کشور ها گسترش یافت .
همانند همه ورزش ها، پينت بال داراي تجهيزات ويژه خود مي باشد كه به برخي از آنها اشاره مي كنيم:
نشانه رو (تفنگ پينت بال)
درپوش نشانه رو
ماسك ايمني پینت بال
لباس و پوشش استاندارد پینت بال
(براي راحتي بازيكنان آزاد و غير حرفه اي باشگاه ها از لباس يكسره استفاده مي كنند ولي تيم ها داراي لباس هاي يكرنگ با طراحي خاص مي باشند) . البته برخي تجهيزات جانبي نيز مي تواند بصورت سليقه اي همراه بازيكنان باشد كه بسته به نوع و شرايط مسابقه متنوع است. از آن جمله مي توان به محافظ گردن، دستكش، خشاب اضافي، محافظ سينه و ...اشاره نمود.
انواع مكان ها براي انجام بازي پينت بال
چمن مصنوعي با موانع طبيعي
زمين با كف پوش گرانولي با موانع مصنوعي
زمين آسفالت با موانع بادي
سالن سرپوشيده با موانع مصنوعي
ويژگي هاي انحصاري ورزش پينت بال
- امكان بر گزاري اين ورزش در زمينهاي مختلف (خاكي، چمن، جنگلي و......)
- عدم نياز ضروري به سالن يا ساختمان خاص و امكان اجرا در محيط باز
- امكان استفاده براي گروه هاي سني بالاي 11 سال بدون داشتن مهارتهاي خاص
- هيجان فوق العاده و تخليه انرژي جوانان
- امكان استفاده ي بانوان از اين ورزش به خاطر داشتن پوشش اسلامي و كامل
- امكان استفاده از اين ورزش در تمام ساعات شبانه روز با استفاده از نور افكن